
Warme linzensalade met geroosterde herfstgroenten en gepofte tomaatjes.
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
bakpapier
410 gram linzen
500 gram witlof
250 gram cherrytomaten
1 stuk pompoen
300 gram boerenkool
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
20 gram krulpeterselie
1 theelepel paprikapoeder
300 gram witte kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen en pel en pers de knoflook. Snijd de witlof in parten, de pompoen in grove stukken, brokkel de witte kaas en hak de peterselie fijn.
3. Verdeel de stukken pompoen over één helft van een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en rooster 40 minuten in de oven gaar. Rooster de laatste 20 minuten de witlof op de andere helft van de bakplaat mee.
4. Verdeel ondertussen de tomaatjes over een ovenschaal en bestrijk met olijfolie en de helft van de knoflook. Plaats de ovenschaal in de oven op een bakplaat of rooster boven de groenten en pof de tomaatjes 10 minuten.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de overige knoflook. Voeg na 3 minuten de linzen, de peterselie en de boerenkool toe en bak het geheel al roerend 5 minuten door.
6. Serveer de geroosterde groenten samen met de gepofte tomaatjes bovenop de warme linzensalade en garneer met de witte kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1780 Kj
Calorieën
423 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
28 gram
Meer recepten in de categorie