Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme linzensalade met geroosterde herfstgroenten en gepofte tomaatjes.

Warme linzensalade met geroosterde herfstgroenten en gepofte tomaatjes.

Ingrediënten

  • bakpapier
  • 410 gram linzen
  • 500 gram witlof
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 stuk pompoen
  • 300 gram boerenkool
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram krulpeterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 300 gram witte kaas
Warme linzensalade met geroosterde herfstgroenten en gepofte tomaatjes. product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen en pel en pers de knoflook. Snijd de witlof in parten, de pompoen in grove stukken, brokkel de witte kaas en hak de peterselie fijn.
  3. 3. Verdeel de stukken pompoen over één helft van een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en rooster 40 minuten in de oven gaar. Rooster de laatste 20 minuten de witlof op de andere helft van de bakplaat mee.
  4. 4. Verdeel ondertussen de tomaatjes over een ovenschaal en bestrijk met olijfolie en de helft van de knoflook. Plaats de ovenschaal in de oven op een bakplaat of rooster boven de groenten en pof de tomaatjes 10 minuten.
  5. 5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de overige knoflook. Voeg na 3 minuten de linzen, de peterselie en de boerenkool toe en bak het geheel al roerend 5 minuten door.
  6. 6. Serveer de geroosterde groenten samen met de gepofte tomaatjes bovenop de warme linzensalade en garneer met de witte kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 423
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 33 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 12