
Warme ontbijtkoekpudding met appel en rozijnen
Ontbijt
6 pers.
ca. 15 min
Nederlands
Ingrediënten
500 gram ontbijtkoeken (in plakken van 1 - 1.5 cm)
100 gram boter
2 appels (geschild, in dunne plakken, zonder klokhuis)
100 gram blanke rozijnen
1 sinaasappel (rasp)
3 eieren
400 milliliter melk
1 mespunt kaneelpoeder
50 gram lichtbruine basterdsuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Besmeer de plakjes ontbijtkoek met de boter. Leg ze met de boterzijde naar beneden in laagjes in de ovenschaal, afgewisseld met de plakjes appel, een laagje rozijnen en sinaasappelrasp.
3. Klop de eieren los met de melk, kaneel en basterdsuiker en giet dit mengsel over de ontbijtkoek. Voeg eventueel een extra scheutje melk toe als het te droog is en laat circa 5 minuten intrekken.
4. Bak de pudding 30-35 minuten in het midden van de oven totdat deze gestold is.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
670 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
105 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie