
Warme peerhapjes met gorgonzola en balsamico
Borrel
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 rijpe, maar stevige peren (bijv. Conference)
40 gram walnoten
1 eetlepels olijfolie
100 gram Gorgonzola
2 eetlepels balsamico glaze (of crème)
Bereidingswijze
1. Was de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan in 2-3 minuten goudbruin. Hak ze daarna grof.
2. Verhit de olijfolie in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Gril de peerpartjes 2-3 minuten per kant, totdat er mooie grillstrepen ontstaan en de peer zacht is geworden.
3. Leg de warme peerpartjes op een mooie serveerplank of schaal. Verkruimel de Gorgonzola eroverheen.
4. Garneer de hapjes met de grofgehakte walnoten en besprenkel royaal met de balsamico glaze. Serveer direct.
Variatietip
Liever iets anders dan blauwe kaas? Vervang de gorgonzola door zachte geitenkaas of feta. Voor een extra hartige bite kun je de peerpartjes voor het grillen omwikkelen met een plakje prosciutto.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1030 Kj
Calorieën
248 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
18 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
7 gram
Zout
0.93 gram