
Waterkerssoep met room
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Nederlands
Ingrediënten
1 eetlepel olie
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 zoete aardappel (geschild, in kleine blokjes)
150 gram waterkers (zak)
750 milliliter groentebouillon
150 milliliter room
Bereidingswijze
1. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotten.
2. Voeg de knoflook en aardappelblokjes toe en roerbak nog een paar minuten.
3. Voeg de fijngehakte steeltjes van de waterkers en de bouillon toe en kook totdat de aardappels gaar zijn.
4. Haal van de warmtebron en voeg de waterkersblaadjes toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
5. Klop de room lobbig met wat zout en schep dit op de soep in de kommen.
6. Lekker met een stukje boerenbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
160 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie