
Watermeloen-aardbei sorbet ijs
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
water
1 stuk watermeloen
500 gram aardbeien
4 stuks Verkade San Francisco naturel
1 eetlepel honing
1 stuk citroen
Bereidingswijze
+ Blender of keukenmachine
1. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd doormidden. Doe de watermeloen en de aardbeien beiden in een diepvrieszakje en leg de avond van te voren in de diepvries.
2. Hak de koeken in grove stukken. Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit.
3. Doe de bevroren watermeloen en aardbeien samen met 150 ml koud water, de honing en het citroensap in een blender en pureer tot glad sorbetijs. Voeg eventueel wat water toe.
4. Verdeel het sorbetijs over de glazen en garneer met de koekkruimels.
Tip: Houd wat aardbeien apart ter de garnering!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
658 Kj
Calorieën
154 kcal
Vetten
1 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
27 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie