
Watermeloen-basilicum mocktail
Drankje
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
750 gram watermeloenen (in stukjes)
3 eetlepels basilicum (gehakt)
0 basilicumblaadjes (om te garneren)
0 crushed ice
800 milliliter mineraalwater met koolzuur
1 citroen (schoongeboend)
Bereidingswijze
1. Pureer de stukjes watermeloen grof in een blender of met een staafmixer. Schep de gehakte basilicum erdoor.
2. Schep dit mengsel met crushed ijs in een afsluitbaar bakje, schud even en zet circa 30 minuten in de diepvries tot het mengsel licht bevroren is. Neem uit de diepvries, schud nogmaals en verdeel het mengsel over de glazen.
3. Giet het mineraalwater (evt. met citroensmaak) erbij. Trek repen schil van de citroen en steek aan de prikkers. Zet de prikkers in de glazen en garneer met wat basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
75 kcal
Koolhydraten
15 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie