
Watermeloen gazpacho met feta
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 liter tomatensoep
1 stuk rode peper
1 stuk watermeloen
1 stuk komkommer
1 stuk volkoren broodje
200 gram feta
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de ui en knoflook samen met de rode peper fijn. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen en de tomaat in grove stukken. Schil de wortels en snijd deze samen met de komkommer en het brood in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
2. Voeg de gesneden watermeloen en tomaat toe aan een kom en leg deze in de koelkast.
3.Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend mee voor ongeveer 1 minuut. Voeg daarna de wortel en rode peper toe en bak al roerend mee voor ongeveer 5 minuten totdat de wortel zacht is.
4. Blend in een blender de tomaten en watermeloen uit de koelkast samen met alles uit de hapjespan tot een glad geheel. Voeg een scheutje wat er toe als de soep nog een beetje te dik is.
5. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de stukjes brood totdat ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
6. Schenk de soep in kommen en garneer met de blokjes komkommer, gekruimelde feta en stukjes geroosterd brood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1725 Kj
Calorieën
414 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
47 gram
Waarvan suikers
30 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie