
Watermeloen steaks met frietjes en sla
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
20.23 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Friet
1 stuk Pitloze watermeloen
1 stuk Rode ui
100 gram Feta
120 gram Kalamata olijven
3 takjes Munt
75 gram Jonge bladslamelange
2 eetlepel Balsamico azijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak volgens de bereidingswijze op de verpakking goudbruin.
2. Halveer de watermeloen en snijd in parten van 5 centimeter dik. Afhankelijk van de grootte van de watermeloen heb je een of twee parten per persoon nodig. Leg de te gebruiken parten op een stuk keukenpapier en bewaar de rest voor een ander moment.
3. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, verbrokkel de feta en hak de olijven grof. Snijd de muntblaadjes in ragfijne reepjes. Meng de slamelange met de balsamico azijn, 3 eetlepels extra vierge olijfolie, de rode ui, feta, olijven en munt. Breng op smaak met peper en zout, en meng goed.
4. Verwarm een grillpan (of twee, als je die hebt) op hoog vuur en dep de watermeloen indien nodig droog. Kwast de watermeloenparten in met zonnebloemolie en grill aan beide zijden tot je grillstrepen ziet. Dit duurt ongeveer 3-7 minuten per kant, afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de watermeloen en hoe heet de pan is. Hoe heter de pan, hoe beter.
5. Haal de watermeloen uit de grillpan en kruid met zwarte peper. Serveer samen met de friet en de salade.
Meer recepten in de categorie