Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Watermeloensteak met sojasaus en taugé

Watermeloensteak met sojasaus en taugé

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1½ eetlepel PLUS olijfolie traditioneel
  • 1 PLUS watermeloen
  • 2 bosuien
  • 200 gram taugé
  • 3 eetlepels wasabi mayo
  • Extra nodig: BBQ
Watermeloensteak met sojasaus en taugé product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Pel 1 teen knoflook en pers hem uit boven een schaaltje. Verwijder de zaadjes uit 1 chilipeper en snijd de peper in dunne schuine ringetjes. Doe de peperringetjes met 2 eetlepels sojasaus en 1½ eetlepel PLUS olijfolie traditioneel bij de knoflook en roer door elkaar.
  2. 2 Snijd van 1 PLUS watermeloen 4 plakken van 2-3 cm. Schil de plakken en dep ze droog met keukenpapier. Leg de plakken in een ruime schaal en bestrijk ze met het sojamengsel. Zet de schaal minimaal 15 min. in de koelkast. Snijd 2 bosuien in dunne schuine ringetjes en schep ze door 200 gram taugé.
  3. 3 Steek de barbecue aan. Rooster de plakken meloen op het rooster boven de gloeiende barbecue in ca. 2-3 min. per kant. Neem ze van de barbecue er verdeel er het taugémengsel en de sesamzaadjes over. Serveer met 3 eetlepels wasabi mayo over. Serveer direct.