
Watermeloensteak met sojasaus en taugé
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 teen knoflook
1 chilipeper
2 eetlepels sojasaus
1½ eetlepel PLUS olijfolie traditioneel
1 PLUS watermeloen
2 bosuien
200 gram taugé
3 eetlepels wasabi mayo
Extra nodig: BBQ
Bereidingswijze
1 Pel 1 teen knoflook en pers hem uit boven een schaaltje. Verwijder de zaadjes uit 1 chilipeper en snijd de peper in dunne schuine ringetjes. Doe de peperringetjes met 2 eetlepels sojasaus en 1½ eetlepel PLUS olijfolie traditioneel bij de knoflook en roer door elkaar.
2 Snijd van 1 PLUS watermeloen 4 plakken van 2-3 cm. Schil de plakken en dep ze droog met keukenpapier. Leg de plakken in een ruime schaal en bestrijk ze met het sojamengsel. Zet de schaal minimaal 15 min. in de koelkast. Snijd 2 bosuien in dunne schuine ringetjes en schep ze door 200 gram taugé.
3 Steek de barbecue aan. Rooster de plakken meloen op het rooster boven de gloeiende barbecue in ca. 2-3 min. per kant. Neem ze van de barbecue er verdeel er het taugémengsel en de sesamzaadjes over. Serveer met 3 eetlepels wasabi mayo over. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie