
Weense chocoladetaart
Nagerecht
12 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
175 gram boter
175 gram suiker
3 eieren
3 eetlepels melk
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
40 gram cacaopoeder
400 gram hazelnootpasta
250 gram abrikozenjam
400 gram pure chocolade (grof gehakt)
8 kleine bonbons
0 chocolade (in krullen geschaafd)
Bereidingswijze
1. Vet de schaal in en leg bakpapier op de bodem. Smelt de boter in de magnetron 30 seconden op 800 Watt. Klop de boter met de suiker schuimig.
2. Voeg de eieren en melk toe en klop goed door.
3. Spatel bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder erdoor en klop kort tot een glad beslag.
4. Schep dit in de vorm en bak 8 minuten in de magnetron op 800 Watt. Laat 5 minuten buiten de magnetron staan om na te garen. Keer om, verwijder het bakpapier en laat afkoelen op een taartrooster.
5. Snijd de taartbodem horizontaal in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag dik met hazelnootpasta.
6. Leg de volgende laag erop en bestrijk de bovenkant daarvan met de helft van de abrikozenjam. Dek af met de volgende laag. Zet even koud weg.
7. Verwarm de rest van de jam zonder te koken. Strijk deze over de taart.
8. Smelt de helft van de chocolade in de magnetron 2 minuten op 450 Watt. Schep de rest van de chocolade erdoor. Giet de chocolade over de taart en laat even drogen.
9. Versier met bonbons, vastgeplakt met een beetje hazelnootpasta, of leg er geschaafde chocoladekrullen op.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
685 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
74 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie