
Weesper moppen
Nagerecht
16 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 citroen (schoongeboend)
1 ei
300 gram amandelspijs (bakproducten)
50 gram suiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rasp de schil van de citroen en pers 1 eetlepel sap eruit. Splits het ei, het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt.
2. Meng de amandelspijs met de eidooier, citroenrasp en -sap tot een soepel deeg. Verdeel het in 2 stukken.
3. Verspreid de suiker over een bakplaat en rol de spijsstukken door de suiker tot rollen van circa 25 cm lang en 3 cm dik. Snijd elke rol in 10 gelijke stukken. Wentel ze een voor een door de suiker en vorm tussen je handen tot mooie ronde koekjes van circa 2,5 cm dik.
4. Maak de bakplaat schoon en leg een stuk bakpapier erop. Leg de gesuikerde spijsrondjes op het bakpapier en bak ze circa 10 minuten in de oven, tot de randjes lichtbruin zijn. Laat helemaal afkoelen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
95 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie