Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Wellington van rode biet en wortel

Wellington van rode biet en wortel

4 pers.
ca. 25 min
Engels

Ingrediënten

2 el olijfolie
200 g pastinaak, geschild en in dunne plakjes geschaafd
200 g winterpeen, geschild en in dunne plakjes geschaafd
2 teentjes knoflook, gepeld
10 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
1½ el kruidenpasta milde curry (potje)
250 g gekookte biet, ontveld en in dunne plakjes geschaafd
1 eierdooier, losgeklopt
200 ml Griekse yoghurt
2 el koriander, fijngehakt
EXTRA bakplaat bekleed met bakpapier, koeksteker in kerstmanvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200°C. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de pastinaak en de winterpeenplakjes al omscheppend 3 minuten. Pers er 1 teentje knoflook boven uit en voeg de kruidenpasta en 60 ml water toe. Laat het water al omscheppend verdampen. Neem de pan van het vuur en laat de groenten afkoelen.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en steek zodra het kan de figuurtjes uit 2 plakjes (als het deeg helemaal ontdooid is, gaat dit een stuk lastiger). Leg ze op het bakpapier om vastplakken te voorkomen. Snijd uit de rest van de plakjes met behulp van een kom of schaaltje zo groot mogelijke cirkels.
Laat een randje van ongeveer 1 cm van het deeg vrij en verdeel de helft van de afgekoelde wortels en vervolgens de helft van de bieten erover. Herhaal deze lagen nogmaals.
Leg de rest van de plakjes bladerdeeg erop en rek ze iets uit zodat de randen mooi op elkaar passen. Druk ze aan met een vork. Garneer de pakketjes met de uitgestoken figuurtjes, bestrijk ze met ei en bestrooi ze met versgemalen peper.
Bak de wellingtons in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten bruin en gaar. Roer intussen een sausje van de yoghurt met 1 uitgeperst teentje knoflook, de koriander en peper en eventueel zout naar smaak. Laat de wellingtons 5 minuten rusten en serveer ze warm met het yoghurtsausje.

Variatietip!

Je maakt van deze wellingtons met biet en wortel net zo makkelijk een vegetarisch hoofdgerecht. Beleg de plakjes bladerdeeg met 1 laag wortel en 1 laag bieten en verdeel er 125 g verkruimelde witte kaas en 25 g geroosterd amandelschaafsel over.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
610 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
11 gram
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen