Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wellington van rode biet en wortel

Wellington van rode biet en wortel

Wellington van rode biet en wortel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 el olijfolie
  • 200 g pastinaak, geschild en in dunne plakjes geschaafd
  • 200 g winterpeen, geschild en in dunne plakjes geschaafd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 1½ el kruidenpasta milde curry (potje)
  • 250 g gekookte biet, ontveld en in dunne plakjes geschaafd
  • 1 eierdooier, losgeklopt
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • EXTRA bakplaat bekleed met bakpapier, koeksteker in kerstmanvorm
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200°C. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de pastinaak en de winterpeenplakjes al omscheppend 3 minuten. Pers er 1 teentje knoflook boven uit en voeg de kruidenpasta en 60 ml water toe. Laat het water al omscheppend verdampen. Neem de pan van het vuur en laat de groenten afkoelen.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en steek zodra het kan de figuurtjes uit 2 plakjes (als het deeg helemaal ontdooid is, gaat dit een stuk lastiger). Leg ze op het bakpapier om vastplakken te voorkomen. Snijd uit de rest van de plakjes met behulp van een kom of schaaltje zo groot mogelijke cirkels.
Laat een randje van ongeveer 1 cm van het deeg vrij en verdeel de helft van de afgekoelde wortels en vervolgens de helft van de bieten erover. Herhaal deze lagen nogmaals.
Leg de rest van de plakjes bladerdeeg erop en rek ze iets uit zodat de randen mooi op elkaar passen. Druk ze aan met een vork. Garneer de pakketjes met de uitgestoken figuurtjes, bestrijk ze met ei en bestrooi ze met versgemalen peper.
Bak de wellingtons in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten bruin en gaar. Roer intussen een sausje van de yoghurt met 1 uitgeperst teentje knoflook, de koriander en peper en eventueel zout naar smaak. Laat de wellingtons 5 minuten rusten en serveer ze warm met het yoghurtsausje.
Variatie
Je maakt van deze wellingtons met biet en wortel net zo makkelijk een vegetarisch hoofdgerecht. Beleg de plakjes bladerdeeg met 1 laag wortel en 1 laag bieten en verdeel er 125 g verkruimelde witte kaas en 25 g geroosterd amandelschaafsel over.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
50 g
vet
39 g
Kcal
610