
Wellington van varkenshaas met romige mosterdsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Engels
Ingrediënten
2 varkenshaasjes
350 gram kastanjechampignons
0 grove mosterd
1 vel jan bladerdeeg
8 reepjes pancetta
1 ei
4 deciliter runderfond
1.5 centiliter kookroom
8 hasselback potatoes
8 rollen haricots verts met spek
1 klontje roomboter
1 scheutje zonnebloemolie
0 versgemalen peper
1 zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Kruid de varkenshazen rondom met peper en zout en bak mooi goudbruin in een anti-aanbakpan. Neem uit de pan en smeer lichtjes rondom in met mosterd.
3. Snijd of hak de kastanjechampignons zo klein mogelijk en bak in een klontje roomboter in de pan waarin de varkenshaas is gebakken tot het begint te kleuren en het vocht vrijwel geheel verdampt is. Giet op een zeef.
4. Snijd het bladerdeeg doormidden en leg de 2 plakken naast elkaar op het aanrecht.
5. Verdeel de gebakken paddenstoelen over de vellen bladerdeeg, maar zorg dat de randjes vrij blijven.
6. Rol iedere varkenshaas in 4 reepjes pancetta en leg op de paddenstoelen. Rol het bladerdeeg strak om de varkenshaas en leg met de vouw naar beneden op een bakplaat.
7. Smeer het bladerdeeg lichtjes in met losgeklopt ei. Eventueel kun je het deeg nog garneren met uitgestoken stukjes bladerdeeg.
8. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin en krokant.
9. Warm de hasselback potatoes in de oven op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
10. Doe de fond met de kookroom en 2 eetlepels grove mosterd in een steelpannetje en laat rustig inkoken tot een krachtige saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Indien gewenst, kun je de saus lichtjes binden met aangemaakte maizena.
11. Verwarm, terwijl, de wellington gaart, een klontje boter in een anti-aanbakpan en smoor er de rolletjes haricots verts om en om in. Kruid met zout en peper.
12. Neem de wellingtons uit de oven, snijd in mooie plakken en serveer met de hasselback potatoes en de boontjes. Schenk er de saus langs.
Meer recepten in de categorie