Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Kerstpakkettenshop
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Wellington van varkenshaas met romige mosterdsaus

Wellington van varkenshaas met romige mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Engels

Ingrediënten

2 varkenshaasjes
350 gram kastanjechampignons
0 grove mosterd
1 vel jan bladerdeeg
8 reepjes pancetta
1 ei
4 deciliter runderfond
1.5 centiliter kookroom
8 hasselback potatoes
8 rollen haricots verts met spek
1 klontje roomboter
1 scheutje zonnebloemolie
0 versgemalen peper
1 zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Kruid de varkenshazen rondom met peper en zout en bak mooi goudbruin in een anti-aanbakpan. Neem uit de pan en smeer lichtjes rondom in met mosterd.
3. Snijd of hak de kastanjechampignons zo klein mogelijk en bak in een klontje roomboter in de pan waarin de varkenshaas is gebakken tot het begint te kleuren en het vocht vrijwel geheel verdampt is. Giet op een zeef.
4. Snijd het bladerdeeg doormidden en leg de 2 plakken naast elkaar op het aanrecht.
5. Verdeel de gebakken paddenstoelen over de vellen bladerdeeg, maar zorg dat de randjes vrij blijven.
6. Rol iedere varkenshaas in 4 reepjes pancetta en leg op de paddenstoelen. Rol het bladerdeeg strak om de varkenshaas en leg met de vouw naar beneden op een bakplaat.
7. Smeer het bladerdeeg lichtjes in met losgeklopt ei. Eventueel kun je het deeg nog garneren met uitgestoken stukjes bladerdeeg.
8. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin en krokant.
9. Warm de hasselback potatoes in de oven op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
10. Doe de fond met de kookroom en 2 eetlepels grove mosterd in een steelpannetje en laat rustig inkoken tot een krachtige saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Indien gewenst, kun je de saus lichtjes binden met aangemaakte maizena.
11. Verwarm, terwijl, de wellington gaart, een klontje boter in een anti-aanbakpan en smoor er de rolletjes haricots verts om en om in. Kruid met zout en peper.
12. Neem de wellingtons uit de oven, snijd in mooie plakken en serveer met de hasselback potatoes en de boontjes. Schenk er de saus langs.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
aardappel
sperzieboon
champignon
varken
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Winactie wedstrijdkaarten
Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Toxic Waste Sour Slushy apple en Lemon/Lime
Lees meer
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: PLUS Hollandse Nieuwe met ui 2 stuks
Lees meer
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Fish Tales Ansjovisfilets in olijfolie 95 gram
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen