Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefjes met amandelspijs en sinaasappelyoghurt

Wentelteefjes met amandelspijs en sinaasappelyoghurt

Ingrediënten

  • 1 Sinaasappel
  • 350 g griekse yoghurt 10% vet
  • 1 el honing
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 2 el suiker
  • 50 g roomboter
  • 4 mini stollen
Wentelteefjes met amandelspijs en sinaasappelyoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de sinaasappel en rasp de schil fijn.
  2. Pers het sap uit.
  3. Meng de Griekse yoghurt met de sinaasappelrasp, 1 eetlepel van het sap en de honing. Zet in de koelkast tot gebruik.
  4. Kluts de eieren met de melk en suiker in een diep bord los.
  5. Smelt de roomboter in een grote koekenpan (of twee kleinere) op middelhoog vuur.
  6. Halveer de mini stollen zodat je twee platte helften hebt.
  7. Haal de stolhelften door het melkmengsel en zorg dat ze iets van het mengsel absorberen.
  8. Bak aan beide zijden in de boter goudbruin, 3-5 minuten per kant.
  9. Serveer de wentelteefjes met de sinaasappelyoghurt.