Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefjes met banaan en kaneelsuiker

Wentelteefjes met banaan en kaneelsuiker

Wentelteefjes met banaan en kaneelsuiker product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 5 el fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 4 sneetjes Rond volkoren (PLUS, Korenlanders Rustiek)
  • 2 el boter
  • 2 bananen
Bereiden
Roer kaneelpoeder en suiker in een kommetje door elkaar.
Klop de eieren in een ruime kom los. Roer de melk en de helft van de kaneelsuiker erdoor. Wentel het brood door het eimengsel.
Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan. Bak 2 sneetjes brood goudbruin. Draai ze na 2 minuten om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Bak zo ook de andere wentelteefjes.
Bestrooi de nog warme wentelteefjes met de rest van de kaneelsuiker. Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de wentelteefjes.
Variatie
Wil je geen geraffineerde suiker gebruiken, giet dan ahornsiroop over de wentelteefjes om ze zoet te maken. De lekkerste wentelteefjes maak je met oud brood, dan worden ze iets steviger. Ook lekker van stokbrood, een restje afbakbroodjes of suikerbrood.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
43 g
vet
11 g
Kcal
325