
Wentelteefjes met banaan en kaneelsuiker
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
2 tl gemalen kaneel
5 el fijne kristalsuiker
3 eieren
200 ml melk
4 sneetjes Rond volkoren (PLUS, Korenlanders Rustiek)
2 el boter
2 bananen
Bereidingswijze
Roer kaneelpoeder en suiker in een kommetje door elkaar.
Klop de eieren in een ruime kom los. Roer de melk en de helft van de kaneelsuiker erdoor. Wentel het brood door het eimengsel.
Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan. Bak 2 sneetjes brood goudbruin. Draai ze na 2 minuten om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Bak zo ook de andere wentelteefjes.
Bestrooi de nog warme wentelteefjes met de rest van de kaneelsuiker. Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de wentelteefjes.
Variatietip!
Wil je geen geraffineerde suiker gebruiken, giet dan ahornsiroop over de wentelteefjes om ze zoet te maken. De lekkerste wentelteefjes maak je met oud brood, dan worden ze iets steviger. Ook lekker van stokbrood, een restje afbakbroodjes of suikerbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
325 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
43 gram
Eiwitten
11 gram