Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefjes met banaan en kaneelsuiker

Wentelteefjes met banaan en kaneelsuiker

Ingrediënten

  • 2 tl gemalen kaneel
  • 5 el fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 4 sneetjes Rond volkoren (PLUS, Korenlanders Rustiek)
  • 2 el boter
  • 2 bananen
Wentelteefjes met banaan en kaneelsuiker product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer kaneelpoeder en suiker in een kommetje door elkaar.
  2. Klop de eieren in een ruime kom los. Roer de melk en de helft van de kaneelsuiker erdoor. Wentel het brood door het eimengsel.
  3. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan. Bak 2 sneetjes brood goudbruin. Draai ze na 2 minuten om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Bak zo ook de andere wentelteefjes.
  4. Bestrooi de nog warme wentelteefjes met de rest van de kaneelsuiker. Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de wentelteefjes.

Variatie

Wil je geen geraffineerde suiker gebruiken, giet dan ahornsiroop over de wentelteefjes om ze zoet te maken. De lekkerste wentelteefjes maak je met oud brood, dan worden ze iets steviger. Ook lekker van stokbrood, een restje afbakbroodjes of suikerbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 325
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 43 g
  • Vet 11 g