1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefjes met krenten en gebakken appel

Wentelteefjes met krenten en gebakken appel

Wentelteefjes met krenten en gebakken appel product foto
  • Ingredienten:

  • 1 grote Elstar appel, gewassen
  • 5 el boter
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 6 sneetjes krenten-rozijnenbrood, gehalveerd (zak 500 g, PLUS)
  • 4 el honing EXTRA appelboor
Bereiden
Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor. Snijd de appel in plakken van 1/2 cm dik. Verhit 2 el boter in een grote koekenpan en bak de appelschijven goudbruin op middelhoog vuur. Bestrooi met 1/2 el suiker. Draai ze om en bak de andere kant goudbruin. Bestrooi deze kant ook met 1/2 el suiker en schep de appelschijven op een bord.
Klop de eieren in een ruime kom los. Roer er de melk en 2 el suiker door. Wentel het krenten-rozijnenbrood door het eimengsel.
Verhit 11/2 el boter in een grote koekenpan. Bak de helft van de wentelteefjes goudbruin. Draai ze na 2 minuten om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Bak zo ook de andere wentelteefjes.
Verdeel ze over 4 borden en schep de gebakken appel erop. Schenk de honing eroverheen.
Variatie
Het is ook lekker om wentelteefjes te maken van krentenwegge of Korenlanders Rustiek Vijgen notenbol. Vervang de honing door ahornsiroop.
Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 63 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 495
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie