Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefjes met krenten en gebakken appel

Wentelteefjes met krenten en gebakken appel

Ingrediënten

  • 1 grote Elstar appel, gewassen
  • 5 el boter
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 6 sneetjes krenten-rozijnenbrood, gehalveerd (zak 500 g, PLUS)
  • 4 el honing EXTRA appelboor
Wentelteefjes met krenten en gebakken appel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor. Snijd de appel in plakken van 1/2 cm dik. Verhit 2 el boter in een grote koekenpan en bak de appelschijven goudbruin op middelhoog vuur. Bestrooi met 1/2 el suiker. Draai ze om en bak de andere kant goudbruin. Bestrooi deze kant ook met 1/2 el suiker en schep de appelschijven op een bord.
  2. Klop de eieren in een ruime kom los. Roer er de melk en 2 el suiker door. Wentel het krenten-rozijnenbrood door het eimengsel.
  3. Verhit 11/2 el boter in een grote koekenpan. Bak de helft van de wentelteefjes goudbruin. Draai ze na 2 minuten om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Bak zo ook de andere wentelteefjes.
  4. Verdeel ze over 4 borden en schep de gebakken appel erop. Schenk de honing eroverheen.

Variatie

Het is ook lekker om wentelteefjes te maken van krentenwegge of Korenlanders Rustiek Vijgen notenbol. Vervang de honing door ahornsiroop.

    Voedingswaarde

  • Kcal 495
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 63 g
  • Vet 22 g