
Wentelteefjes met krenten en gebakken appel
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 grote Elstar appel, gewassen
5 el boter
3 el fijne kristalsuiker
3 eieren
200 ml melk
6 sneetjes krenten-rozijnenbrood, gehalveerd (zak 500 g, PLUS)
4 el honing EXTRA appelboor
Bereidingswijze
Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor. Snijd de appel in plakken van 1/2 cm dik. Verhit 2 el boter in een grote koekenpan en bak de appelschijven goudbruin op middelhoog vuur. Bestrooi met 1/2 el suiker. Draai ze om en bak de andere kant goudbruin. Bestrooi deze kant ook met 1/2 el suiker en schep de appelschijven op een bord.
Klop de eieren in een ruime kom los. Roer er de melk en 2 el suiker door. Wentel het krenten-rozijnenbrood door het eimengsel.
Verhit 11/2 el boter in een grote koekenpan. Bak de helft van de wentelteefjes goudbruin. Draai ze na 2 minuten om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Bak zo ook de andere wentelteefjes.
Verdeel ze over 4 borden en schep de gebakken appel erop. Schenk de honing eroverheen.
Variatietip!
Het is ook lekker om wentelteefjes te maken van krentenwegge of Korenlanders Rustiek Vijgen notenbol. Vervang de honing door ahornsiroop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
495 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
63 gram
Eiwitten
11 gram