
Wentelteefjes met warme bessen en gember
Ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 ei
200 milliliter melk
1 zakje vanillesuiker
3 bolletjes ingelegde gember
250 gram blauwe bessen (diepvries)
0.25 theelepels kaneel (gemalen)
4 eetlepels zonnebloemolie
12 plakjes stokbroden (van een dag oud)
0 poedersuiker
Bereidingswijze
1. Klop in een diep bord het ei los met de melk en vanillesuiker.
2. Snijd de gember klein. Verwarm in een steelpan de bessen met de gember, 2 el siroop uit het potje gember en de kaneel. Verwarm de bessen 5 min., tot ze openbarsten en een saus worden. Voeg naar smaak extra siroop of suiker toe.
3. Verhit de olie in 2 koekenpannen. Doop de plakjes brood kort aan beide kanten in het eimengsel en verdeel ze over de pannen. Bak het brood in 5 min. aan beide kanten goudgeel en gaar.
4. Verdeel de wentelteefjes over de borden. Schep de warme bessen erbij. Bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
388 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
67 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie