Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefjes van krentenbollen met kersen

Wentelteefjes van krentenbollen met kersen

Ingrediënten

  • 4 stuks krentenbollen
  • 1 stuk ei
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 2 stuks stroopwafels
  • 200 gram kersen
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram kwark
Wentelteefjes van krentenbollen met kersen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de krentenbollen in plakken van 4 centimeter. Klop het ei los met de melk, de kaneel en het vanillearoma. Hak de stroopwafels in grove stukken.
  2. Verwarm de kersen in een steelpannetje totdat ze zijn ontdooid.
  3. Haal de sneetjes brood door het eimengsel. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak het brood in 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
  4. Meng de kersen met de kwark tot een romige saus.
  5. Verdeel de wentelteefjes over 4 borden, schep wat kersenkwark erover en garneer met de grof gehakte stroopwafels.

    Voedingswaarde

  • Kcal 333
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 20
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 3