
Wentelteefjes van krentenbollen met kersen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks krentenbollen
1 stuk ei
150 ml halfvolle melk
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanillearoma
2 stuks stroopwafels
200 gram kersen
50 gram roomboter
200 gram kwark
Bereidingswijze
1. Snijd de krentenbollen in plakken van 4 centimeter. Klop het ei los met de melk, de kaneel en het vanillearoma. Hak de stroopwafels in grove stukken.
2. Verwarm de kersen in een steelpannetje totdat ze zijn ontdooid.
3. Haal de sneetjes brood door het eimengsel. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak het brood in 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
4. Meng de kersen met de kwark tot een romige saus.
5. Verdeel de wentelteefjes over 4 borden, schep wat kersenkwark erover en garneer met de grof gehakte stroopwafels.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1397 Kj
Calorieën
333 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
44 gram
Waarvan suikers
20 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie