Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefjes van suikerbrood met blauwe bessensaus

Wentelteefjes van suikerbrood met blauwe bessensaus

Ingrediënten

  • 2 stuks eieren
  • 8 plakken suikerbroden
  • 250 ml amandelmelk
  • 250 gram blauwe bessen
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 stuk citroen
  • 20 gram amandelschaafsel
Wentelteefjes van suikerbrood met blauwe bessensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pers de citroen uit boven een steelpan en voeg 200 gram blauwe bessen en de suiker toe. Verwarm al roerende op laag vuur tot de suiker is opgelost. Druk het fruit door een zeef.
  2. Kluts de eieren en voeg de kaneel en de amandelmelk toe. Snijd het suikerbrood in dikke plakken en haal de sneetjes brood door het eimengsel. Zorg dat het brood goed doordrenkt is.
  3. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan rondom goudbruin.
  4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de broodjes rondom bruin.
  5. Serveer de wentelteefjes met de blauwe bessensaus en garneer met de overige blauwe bessen en het geroosterde amandelschaafsel.
  6. Tip: Lekker met een schepje lobbig geklopte slagroom.

    Voedingswaarde

  • Kcal 254
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 35 g
  • waarvan suikers 25
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 5