
Wentelteefjes van suikerbrood met blauwe bessensaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stuks eieren
8 plakken suikerbroden
250 ml amandelmelk
250 gram blauwe bessen
1 theelepel kaneel
50 gram witte basterdsuiker
1 stuk citroen
20 gram amandelschaafsel
Bereidingswijze
1. Pers de citroen uit boven een steelpan en voeg 200 gram blauwe bessen en de suiker toe. Verwarm al roerende op laag vuur tot de suiker is opgelost. Druk het fruit door een zeef.
2. Kluts de eieren en voeg de kaneel en de amandelmelk toe. Snijd het suikerbrood in dikke plakken en haal de sneetjes brood door het eimengsel. Zorg dat het brood goed doordrenkt is.
3. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan rondom goudbruin.
4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de broodjes rondom bruin.
5. Serveer de wentelteefjes met de blauwe bessensaus en garneer met de overige blauwe bessen en het geroosterde amandelschaafsel.
Tip: Lekker met een schepje lobbig geklopte slagroom.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1071 Kj
Calorieën
254 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
35 gram
Waarvan suikers
25 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie