
Wentelteefreepjes
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
3 eieren
250 ml melk
1 tl koekkruiden
8 sneetjes
volkoren brood
4 el aardbeienjam
4 el schenkstroop
400 ml biologische yoghurt
Poedersuiker
Bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren los met de melk en de koekkruiden.
Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in de breedte in reepjes van 2-3 cm. Doop ze in het melkmengsel, laat een beetje uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de wentelteef-reepjes in het midden van de oven in ca. 20 min. krokant. Keer ze na 15 min.
Serveer de reepjes met de jam, stroop en yoghurt om in te dopen.
Bestrooi ze desgewenst met poedersuiker.
Variatietip!
Kerstbrood over? Daar kun je ook lekkere wentelteefjes van maken. Roer de spijs door het beslag ipv de koekkruiden en laat de korst zitten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
373 kcal
Vetten
9 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
18 gram