Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefreepjes

Wentelteefreepjes

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 tl koekkruiden
  • 8 sneetjes
  • volkoren brood
  • 4 el aardbeienjam
  • 4 el schenkstroop
  • 400 ml biologische yoghurt
  • Poedersuiker
  • Bakpapier
Wentelteefreepjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren los met de melk en de koekkruiden.
  2. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in de breedte in reepjes van 2-3 cm. Doop ze in het melkmengsel, laat een beetje uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de wentelteef-reepjes in het midden van de oven in ca. 20 min. krokant. Keer ze na 15 min.
  4. Serveer de reepjes met de jam, stroop en yoghurt om in te dopen.
  5. Bestrooi ze desgewenst met poedersuiker.

Variatie

Kerstbrood over? Daar kun je ook lekkere wentelteefjes van maken. Roer de spijs door het beslag ipv de koekkruiden en laat de korst zitten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 373
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 52 g
  • Vet 9 g