
Wienerschnitzels met rösti en sinaasappelboontjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk perssinaasappel
500 gram sperziebonen
4 stuks schnitzels
750 gram röstirondjes
1 snufje nootmuskaat
10 gram roomboter
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Spoel de sperziebonen schoon en verwijder de uiteinden. Snijd de sperziebonen doormidden en kook ze 6-8 minuten.
3. Verhit ondertussen 2 koekenpannen met een scheutje olie en bak in de ene pan de schnitzels 6-8 minuten en roerbak in de andere pan de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Giet vervolgens de sperziebonen af, doe ze terug in de pan en voeg een klontje boter, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp en de nootmuskaat toe. Roer goed.
5. Verdeel de rösti samen met de schnitzels over de borden en serveer met de sinaasappelboontjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2018 Kj
Calorieën
480 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
24 gram