Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wild-zwijnsteak met spaghetti, spinaziepesto en gepofte tomaatjes

Wild-zwijnsteak met spaghetti, spinaziepesto en gepofte tomaatjes

Wild-zwijnsteak met spaghetti, spinaziepesto en gepofte tomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bakje trostomaatjes
  • 9 el olijfolie
  • 300 g spaghetti
  • 75 g spinazie, gewassen, harde steeltjes eraf
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 wildzwijnsteaks (Veluws Wild), op kamertemperatuur
  • EXTRA ovenschaal, staafmixer
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes in de ovenschaal en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie. Pof de tomaatjes 15 minuten in de oven.
Kook de spaghetti in ruim water met wat zout beetgaar. Pureer de spinazie met de knoflook, pijnboompitten en 6 eetlepels olijfolie tot een pesto. Roer er de kaas en peper naar smaak door.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de steaks met zout en peper. Bak ze in 2-3 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen rosé.
Giet de spaghetti af en meng met de spinaziepesto. Verdeel over 4 borden. Leg de wild-zwijnsteaks en de tomaatjes erbij.
Variatie
Vervang voor kinderen de wild-zwijnsteak door varkenshaas.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
58 g
vet
43 g
Kcal
775