1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wild-zwijnsteak met spaghetti, spinaziepesto en gepofte tomaatjes

Wild-zwijnsteak met spaghetti, spinaziepesto en gepofte tomaatjes

Wild-zwijnsteak met spaghetti, spinaziepesto en gepofte tomaatjes product foto
  • Ingredienten:

  • 1 bakje trostomaatjes
  • 9 el olijfolie
  • 300 g spaghetti
  • 75 g spinazie, gewassen, harde steeltjes eraf
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 wildzwijnsteaks (Veluws Wild), op kamertemperatuur
  • EXTRA ovenschaal, staafmixer
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes in de ovenschaal en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie. Pof de tomaatjes 15 minuten in de oven.
Kook de spaghetti in ruim water met wat zout beetgaar. Pureer de spinazie met de knoflook, pijnboompitten en 6 eetlepels olijfolie tot een pesto. Roer er de kaas en peper naar smaak door.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de steaks met zout en peper. Bak ze in 2-3 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen rosé.
Giet de spaghetti af en meng met de spinaziepesto. Verdeel over 4 borden. Leg de wild-zwijnsteaks en de tomaatjes erbij.
Variatie
Vervang voor kinderen de wild-zwijnsteak door varkenshaas.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 38 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 775
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie