
Wild-zwijnsteak met spaghetti, spinaziepesto en gepofte tomaatjes
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
1 bakje trostomaatjes
9 el olijfolie
300 g spaghetti
75 g spinazie, gewassen, harde steeltjes eraf
1 teen knoflook
1 el pijnboompitten
3 el Parmezaanse kaas, geraspt
4 wildzwijnsteaks (Veluws Wild), op kamertemperatuur
EXTRA ovenschaal, staafmixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes in de ovenschaal en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie. Pof de tomaatjes 15 minuten in de oven.
Kook de spaghetti in ruim water met wat zout beetgaar. Pureer de spinazie met de knoflook, pijnboompitten en 6 eetlepels olijfolie tot een pesto. Roer er de kaas en peper naar smaak door.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de steaks met zout en peper. Bak ze in 2-3 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen rosé.
Giet de spaghetti af en meng met de spinaziepesto. Verdeel over 4 borden. Leg de wild-zwijnsteaks en de tomaatjes erbij.
Variatietip!
Vervang voor kinderen de wild-zwijnsteak door varkenshaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
775 kcal
Vetten
43 gram
Koolhydraten
58 gram
Eiwitten
38 gram