Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wildzwijnmedaillons met aardappelgalette en paddenstoel

Wildzwijnmedaillons met aardappelgalette en paddenstoel

Wildzwijnmedaillons met aardappelgalette en paddenstoel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g aardappels, geschild
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el bloem
  • 10 zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • 1 el rozemarijnnaaldjes
  • 4 el olijfolie om in te bakken
  • 8 wildzwijnmedaillons (ca. 400 g)
  • 200 ml runderfond
  • 100 ml rode wijn
  • 4 el koude boter
  • 1 schaal gemengde paddenstoelen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160oC
 Rasp de aardappels op een grove rasp boven een kom. Meng de kaas, bloem, olijven en rozemarijn erdoor en breng op smaak met peper en zout
Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en vorm 4 hoopjes van de helft van het aardappelmengsel in de pan. Druk de hoopjes uit met een lepel tot ronde galettes (krokante pannenkoekjes) van 10 centimeter. Bak de galettes op matig vuur ongeveer 10 minuten en keer ze halverwege. Doe de galettes over op een bakplaat en houd ze warm in de oven. Bak van de rest van het aardappelmengsel nog vier galettes in een eetlepel olijfolie
Dep de wildzwijnmedaillons droog en bestrooi ze met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak de medaillons op hoog vuur aan beide kanten bruin, in circa 2 minuten. Doe ze over op een bakplaat en gaar ze nog 5 minuten door in de oven tot ze rosé zijn (circa 55oC kerntemperatuur)
Blus de pan af met de fond en rode wijn en laat tot een kwart inkoken. Haal de pan van het vuur en klop er met een garde 3 eetlepels van de boter door. Breng de saus op smaak met peper en zout
Scheur de grote paddenstoelen in stukken en bak ze op hoog vuur in de laatste eetlepel olijfolie tot ze aan de kanten bruin kleuren. Voeg de rest van de boter toe en breng het op smaak met peper en zout
 Serveer de medaillons op aardappelgalettes. Schep de gebakken paddenstoelen erop en serveer met de saus

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
27 g
vet
35 g
Kcal
570