
Winters ontbijtje met peer en cranberry’s
4 pers.
ca. 10 min
Ingrediënten
2 stuks handperen
50 gram gedroogde cranberry's
120 ml walnootyoghurt
100 gram havervlokken
120 ml amandelmelk
2 theelepels koekkruiden
1 theelepel kaneel
1 handje amandel
Bereidingswijze
Let op: Dit ontbijt maak je de avond van tevoren.
1. Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine blokjes en bewaar de helft in de koelkast.
2. Meng de koekkruiden en de kaneel door de havervlokken. Voeg de amandelmelk en de roomyoghurt toe en roer door. Roer tot slot voorzichtig de cranberry’s en de helft van de peren door het mengsel. Verdeel over 4 kommen, dek af met vershoudfolie en laat een nacht staan in de koelkast.
3. Verdeel de volgende dag de overige perenblokjes over de kommen. Hak de amandelen grof en garneer hiermee het winters ontbijtje.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1169 Kj
Calorieën
279 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie