Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Winters ontbijtje met peer en cranberry’s

Winters ontbijtje met peer en cranberry’s

Ingrediënten

  • 2 stuks handperen
  • 50 gram gedroogde cranberry's
  • 120 ml walnootyoghurt
  • 100 gram havervlokken
  • 120 ml amandelmelk
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 handje amandel
Winters ontbijtje met peer en cranberry’s product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: Dit ontbijt maak je de avond van tevoren.
  2. 1. Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine blokjes en bewaar de helft in de koelkast.
  3. 2. Meng de koekkruiden en de kaneel door de havervlokken. Voeg de amandelmelk en de roomyoghurt toe en roer door. Roer tot slot voorzichtig de cranberry’s en de helft van de peren door het mengsel. Verdeel over 4 kommen, dek af met vershoudfolie en laat een nacht staan in de koelkast.
  4. 3. Verdeel de volgende dag de overige perenblokjes over de kommen. Hak de amandelen grof en garneer hiermee het winters ontbijtje.

    Voedingswaarde

  • Kcal 279
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 38 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 5