Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wintersalade met verse vijgen, peer en geroosterde pompoen

Wintersalade met verse vijgen, peer en geroosterde pompoen

Ingrediënten

  • 2 stuks handperen
  • 100 gram granaatappelpitten
  • 110 gram rauwe ham
  • 4 stuks vijgen
  • 1 stuk flespompoen
  • 4 handjes walnoten
  • 200 gram eikenbladsla
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel honing
Wintersalade met verse vijgen, peer en geroosterde pompoen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de flespompoen, lepel het vruchtvlees en de pitten eruit en snijd in stukken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster 20 - 25 minuten in de oven.
  2. Meng de honing met de mosterd en een scheutje olijfolie tot een dressing. Meng met de sla.
  3. Snijd de vijgen in partjes, halveer de granaatappel en sla de pitjes eruit met behulp met een pollepel. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne plakken.
  4. Verdeel de sla over 4 borden en leg de peer, de vijgen, de geroosterde pompoen en de plakjes ham op de sla. Garneer met de walnoten en de granaatappelpitjes.
  5. Tip: Voeg voor extra pit gorgonzola toe aan de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 337
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 32 g
  • waarvan suikers 23
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 7