
Wintersalade met verse vijgen, peer en geroosterde pompoen
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
2 stuks handperen
100 gram granaatappelpitten
110 gram rauwe ham
4 stuks vijgen
1 stuk flespompoen
4 handjes walnoten
200 gram eikenbladsla
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel honing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de flespompoen, lepel het vruchtvlees en de pitten eruit en snijd in stukken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster 20 - 25 minuten in de oven.
2. Meng de honing met de mosterd en een scheutje olijfolie tot een dressing. Meng met de sla.
3. Snijd de vijgen in partjes, halveer de granaatappel en sla de pitjes eruit met behulp met een pollepel. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne plakken.
4. Verdeel de sla over 4 borden en leg de peer, de vijgen, de geroosterde pompoen en de plakjes ham op de sla. Garneer met de walnoten en de granaatappelpitjes.
Tip: Voeg voor extra pit gorgonzola toe aan de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1416 Kj
Calorieën
337 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
32 gram
Waarvan suikers
23 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
12 gram