
Winterse amandel ijs-macchiato
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
500 ml amandelmelk
8 kopjes espresso
1 stuk vanillearoma
2 theelepels kaneel
2 theelepels koekkruiden
100 gram melkchocolade
4 bolletjes roomijsjes
Bereidingswijze
+10 ijsblokjes
+ blender of staafmixer
1. Bereid de espresso volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Hak de chocolade grof.
3. Maal de amandelmelk in een blender samen met het roomijs, de espresso, de ijsblokjes, het vanillemerg, de kaneel en de koekkruiden.
4. Serveer de macchiato’s met een rietje en wat van de grokgehakte chocolade eroverheen.
Tip: Extra lekker met wat geroosterd amandelschaafsel eroverheen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
996 Kj
Calorieën
235 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
18 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie