Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Winterse amandel ijs-macchiato

Winterse amandel ijs-macchiato

Ingrediënten

  • 500 ml amandelmelk
  • 8 kopjes espresso
  • 1 stuk vanillearoma
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 100 gram melkchocolade
  • 4 bolletjes roomijsjes
Winterse amandel ijs-macchiato product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. +10 ijsblokjes
  2. + blender of staafmixer
  3. Bereid de espresso volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  4. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Hak de chocolade grof.
  5. Maal de amandelmelk in een blender samen met het roomijs, de espresso, de ijsblokjes, het vanillemerg, de kaneel en de koekkruiden.
  6. Serveer de macchiato’s met een rietje en wat van de grokgehakte chocolade eroverheen.
  7. Tip: Extra lekker met wat geroosterd amandelschaafsel eroverheen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 235
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 18 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 2