Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Caesarsalade met boerenkool, pompoen en gegrilde kip

Caesarsalade met boerenkool, pompoen en gegrilde kip

Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 kippendijfilets
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 ansjovisfilets op olie, fijngehakt
  • 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl Dijonmosterd
  • 200 g gesneden boerenkool
  • 100 g Parmezaanse kaas, in flakes geraspt
Caesarsalade met boerenkool, pompoen en gegrilde kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen, halveer en ontdoe van de zaadlijsten en pitten.
  3. Snijd de pompoenhelften in blokjes, besprenkel met olijfolie, peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Rooster de pompoen 20-30 minuten in de oven gaar.
  5. Verwarm een grillpan en bak hierin de plakjes ontbijtspek goudbruin en krokant.
  6. Laat het spek uitlekken op keukenpapier en maak de pan schoon.
  7. Maak met een scherp mes een inkeping in het dikke gedeelte van de kippendijfilets, zodat je de filets als het ware kunt openklappen en ‘langer’ maakt.
  8. Verwarm de grillpan en breng de kip op smaak met peper en zout.
  9. Grill de kippendijfilets in de pan op middelhoog vuur, totdat de kip goudbruin en gaar is, maar niet droog.
  10. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten tot en met de mosterd met elkaar te mengen.
  11. Proef en breng op smaak met zwarte peper.
  12. Verdeel een deel van de dressing over de boerenkool en mix met slacouverts of je handen.
  13. Voeg naar smaak extra dressing toe.
  14. Snijd de kip in stukjes.
  15. Meng de kip, pompoen en Parmezaanse kaas met de aangemaakte boerenkool.
  16. Breek het ontbijtspek in stukjes en verdeel over de salade.