
Winterse kaasfondue
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
1 teen knoflook, gehalveerd
500 ml witte droge wijn
350 gruyère, geraspt
350 g emmentaler, geraspt
2 à 3 el maïzena
3 à 4 el kirsh (optioneel)
geraspte nootmuskaat (optioneel)
EXTRA fonduepan
Bereidingswijze
Wrijf de fonduepan in met de knoflook.
Verwarm de wijn tot het kookpunt in de fonduepan.
Roer de geraspte kazen er in delen door en laat op laag vuur al roerend smelten.
Klop de maïzena los met een paar eetlepels wijn, water of de kirsh en roer dit door de fondue. Laat nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
Breng de fondue op smaak met nootmuskaat en peper. Lekker met brood en rauwkost, zoals bleekselderij, winterpeen en paprika.
Variatietip!
Voor een alcoholvrije variant vervang je de wijn door bouillon of melk.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
800 kcal
Vetten
56 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
51 gram