1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Winterse kaasfondue

Winterse kaasfondue

Winterse kaasfondue product foto
  • Ingredienten:

  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 500 ml witte droge wijn
  • 350 gruyère, geraspt
  • 350 g emmentaler, geraspt
  • 2 à 3 el maïzena
  • 3 à 4 el kirsh (optioneel)
  • geraspte nootmuskaat (optioneel)
  • EXTRA fonduepan
Bereiden
Wrijf de fonduepan in met de knoflook.
Verwarm de wijn tot het kookpunt in de fonduepan.
Roer de geraspte kazen er in delen door en laat op laag vuur al roerend smelten.
Klop de maïzena los met een paar eetlepels wijn, water of de kirsh en roer dit door de fondue. Laat nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
Breng de fondue op smaak met nootmuskaat en peper. Lekker met brood en rauwkost, zoals bleekselderij, winterpeen en paprika.
Variatie
Voor een alcoholvrije variant vervang je de wijn door bouillon of melk.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 51 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 56 g
  • Kcal
  • 800
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie