Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Winterse kaasfondue

Winterse kaasfondue

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 500 ml witte droge wijn
  • 350 gruyère, geraspt
  • 350 g emmentaler, geraspt
  • 2 à 3 el maïzena
  • 3 à 4 el kirsh (optioneel)
  • geraspte nootmuskaat (optioneel)
  • EXTRA fonduepan
Winterse kaasfondue product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Wrijf de fonduepan in met de knoflook.
  2. Verwarm de wijn tot het kookpunt in de fonduepan.
  3. Roer de geraspte kazen er in delen door en laat op laag vuur al roerend smelten.
  4. Klop de maïzena los met een paar eetlepels wijn, water of de kirsh en roer dit door de fondue. Laat nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
  5. Breng de fondue op smaak met nootmuskaat en peper. Lekker met brood en rauwkost, zoals bleekselderij, winterpeen en paprika.

Variatie

Voor een alcoholvrije variant vervang je de wijn door bouillon of melk.

    Voedingswaarde

  • Kcal 800
  • Eiwit 51 g
  • Koolhydraten 11 g
  • Vet 56 g