Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Winterse kaasfondue

Winterse kaasfondue

Winterse kaasfondue product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 500 ml witte droge wijn
  • 350 gruyère, geraspt
  • 350 g emmentaler, geraspt
  • 2 à 3 el maïzena
  • 3 à 4 el kirsh (optioneel)
  • geraspte nootmuskaat (optioneel)
  • EXTRA fonduepan
Bereiden
Wrijf de fonduepan in met de knoflook.
Verwarm de wijn tot het kookpunt in de fonduepan.
Roer de geraspte kazen er in delen door en laat op laag vuur al roerend smelten.
Klop de maïzena los met een paar eetlepels wijn, water of de kirsh en roer dit door de fondue. Laat nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
Breng de fondue op smaak met nootmuskaat en peper. Lekker met brood en rauwkost, zoals bleekselderij, winterpeen en paprika.
Variatie
Voor een alcoholvrije variant vervang je de wijn door bouillon of melk.

Voedingswaarde

eiwit
51 g
koolhydraten
11 g
vet
56 g
Kcal
800