
Winterse maaltijdsalade met spruitjes en zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
33.43 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Spruiten
400 gram Pompoenblokjes
2 eetlepel Honing
75 gram Rozijnen
2 eetlepel Dille
1 Teen Knoflook
200 gram Volle yoghurt
1 theelepel Citroensap
500 gram Warmgerookte zalm
100 gram Eikenbladslamelange
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Maak de spruitjes schoon en halveer. Meng met de pompoenblokjes, honing, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
2. Doe de rozijnen in een bakje en zet onder met warm water. Laat ten minste 10 minuten wellen. Hak de peterselie fijn en rasp de knoflook. Meng met de yoghurt, citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Zet apart. Trek de warmgerookte zalm met twee vorken uit elkaar.
3. Haal de groenten uit de oven en laat iets afkoelen. Giet de rozijnen af. Verdeel de slamelange over vier borden. Top met de groenten, rozijnen, zalm en dressing.
Meer recepten in de categorie