
Winterse plaattaart met pompoen en broccoli
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
1 rol flammenkuchendeeg (240 g, Jan)
½ kleine flespompoen
2 el olijfolie + extra
2 el Al Andaluz (Jonnie Boer voor Euroma, blikje 80 g)
200 g broccoli
200 g gerijpte geitenkaas
2 rode uien
½ potje zwarte olijven zonder pit (230 g)
Bakplaat
Bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven. Snijd de dunne kant van de flespompoen ongeschild in dunne plakken van 6 mm. De rest van de pompoen gebruik je niet. Snijd evt. zaadlijsten eruit.
Leg de ringen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi ze met de helft van de Al Andaluz en peper en zout naar smaak. Bak de pompoen in 20 min. beetgaar.
Kook de broccoli 2 min. spoel onder koud stromend water, giet af en laat uitlekken. Verkruimel de geitenkaas over het deeg.
Snijd de uien in dunne ringen en verdeel ze met de broccoli erover. Verdeel de uitgelekte olijven, de rest van de Al Andaluz en peper naar smaak erover. Schenk er nog wat extra olijfolie over en verdeel de pompoen erover.
Bak de plaattaart in ca. 15 min. gaar en goudbruin.
Variatietip!
No waste tip: Snijd de rest van de pompoen in stukjes en verwijder de schil. Bewaar de blokjes in de vriezer voor een extra grote portie pompoensoep. Of maak de pompoenblokjes van de Aziatische borrelplank.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
569 kcal
Vetten
35 gram
Koolhydraten
36 gram
Eiwitten
19 gram