
Pompoensalade met pecannoot, cranberry en geitenkaas
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
450 gram verse pompoenblokjes
1 theelepel komijn
2 handjes gedroogde cranberry’s
8 plakjes geitenkaas
8 plakken ontbijtspek
50 gram ongebrande pecannoten
75 gram rucola
olijfolie & balsamico azijn naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Was de pompoen en snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter.
Meng de pompoen met de komijn en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster in 20-30 minuten gaar.
Laat de cranberry’s wellen in warm water en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
Wikkel de plakjes geitenkaas in het ontbijtspek en bak goudbruin en krokant.
Haal de geitenkaasjes uit de pan, laat uitlekken op een stukje keukenpapier en bak de pecannoten in het vet van het spek tot ze beginnen te geuren.
Verdeel de rucola over 4 bordjes of een grote schaal en breng op smaak met een beetje olijfolie en balsamico azijn.
Hussel de sla en verdeel de pompoenblokjes, cranberry’s en pecannoten erover.
Top met de geitenkaasjes en serveer.