Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoensalade met pecannoot, cranberry en geitenkaas

Pompoensalade met pecannoot, cranberry en geitenkaas

Ingrediënten

  • 450 gram verse pompoenblokjes
  • 1 theelepel komijn
  • 2 handjes gedroogde cranberry’s
  • 8 plakjes geitenkaas
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 50 gram ongebrande pecannoten
  • 75 gram rucola
  • olijfolie & balsamico azijn naar smaak
Pompoensalade met pecannoot, cranberry en geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 220 graden.
  2. Was de pompoen en snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter.
  3. Meng de pompoen met de komijn en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Rooster in 20-30 minuten gaar.
  5. Laat de cranberry’s wellen in warm water en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
  6. Wikkel de plakjes geitenkaas in het ontbijtspek en bak goudbruin en krokant.
  7. Haal de geitenkaasjes uit de pan, laat uitlekken op een stukje keukenpapier en bak de pecannoten in het vet van het spek tot ze beginnen te geuren.
  8. Verdeel de rucola over 4 bordjes of een grote schaal en breng op smaak met een beetje olijfolie en balsamico azijn.
  9. Hussel de sla en verdeel de pompoenblokjes, cranberry’s en pecannoten erover.
  10. Top met de geitenkaasjes en serveer.