Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoensalade met pecannoot, cranberry en geitenkaas

Pompoensalade met pecannoot, cranberry en geitenkaas

Pompoensalade met pecannoot, cranberry en geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 450 gram verse pompoenblokjes
  • 1 theelepel komijn
  • 2 handjes gedroogde cranberry’s
  • 8 plakjes geitenkaas
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 50 gram ongebrande pecannoten
  • 75 gram rucola
  • olijfolie & balsamico azijn naar smaak
Bereiden
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Was de pompoen en snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter.
Meng de pompoen met de komijn en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster in 20-30 minuten gaar.
Laat de cranberry’s wellen in warm water en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
Wikkel de plakjes geitenkaas in het ontbijtspek en bak goudbruin en krokant.
Haal de geitenkaasjes uit de pan, laat uitlekken op een stukje keukenpapier en bak de pecannoten in het vet van het spek tot ze beginnen te geuren.
Verdeel de rucola over 4 bordjes of een grote schaal en breng op smaak met een beetje olijfolie en balsamico azijn.
Hussel de sla en verdeel de pompoenblokjes, cranberry’s en pecannoten erover.
Top met de geitenkaasjes en serveer.