
Winterse salade met geroosterde aardappeltjes, vijgen en Roquefort
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 31 min
67.80 voor 4 pers.
Ingrediënten
600 gram Aardappels
1 Teen Knoflook
200 gram Rode druiven
1 eetlepel Tijmblaadjes
2 eetlepel Balsamico azijn
75 gram Gedroogde vijgen
150 gram Roquefort
5 takjes Peterselie
50 gram Pecannoten
300 gram Spinazie
75 gram Rucolamelange
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de aardappels en snijd in stukjes van 3 x 3 centimeter. Meng met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout, en verdeel over een ovenschaal. Rooster in 35-40 minuten goudbruin en krokant.
2. Plet de knoflook en verwarm in een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de druiven toe samen met de tijm en een beetje zwarte peper. Bak tot de druiven beginnen te barsten en blus af met de balsamico azijn. Laat nog een paar minuten op middelhoog vuur en draai het vuur uit. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en haal de knoflook uit de pan.
3. Haal de aardappels uit de oven en laat iets afkoelen. Snijd de gedroogde vijgen in kleine stukjes en verbrokkel de Roquefort. Hak de peterselie en de pecannoten grof. Meng de spinazie met de rucolamelange, de druiven en de azijn. Voeg ook de resterende ingrediënten toe. Verdeel over vier borden en serveer direct.
Meer recepten in de categorie