
Witlof-aardappelgratin met blauwe kaas en walnoten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
61.96 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappelen
100 ml Melk
500 gram Witlof
50 gram (Plantaardige) roomboter
2 eetlepel Honing
2 stuks Peren
150 gram Roquefort
75 gram Walnoten
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook. Kook gedurende 15 minuten, tot de aardappels gaar zijn.
2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en verwarm de melk. Halveer de witlofstronken in de lengte en verwijder de harde kernen. Halveer grote witlofstronken nogmaals in de lengte.
3. Giet de aardappels af en stamp met de warme melk en roomboter tot een gladde puree. Doe in een ovenschaal en verdeel er de witlof over met het snijvlak omhoog. Breng op smaak met zout en peper, en besprenkel met olijfolie en de honing. Zet 15 minuten in de oven.
4. Schil ondertussen de peren en verwijder het steeltje en klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verbrokkel de blauwe kaas en hak de walnoten grof. Haal de gratin uit de oven en verdeel er de peer, blauwe kaas en walnoten over. Zet nog 5-10 minuten in de oven, maar pas op dat de walnoten niet verbranden. Verdeel de gratin over vier borden en serveer.
Meer recepten in de categorie