
Witlof appel stamppot met vegetarische rookworst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks vegetarische rookworsten
800 gram aardappelen
500 gram witlof
2 stuks appels
10 gram bieslook
100 gram rozijnen
2 theelepels kerriepoeder
50 ml melk
Bereidingswijze
1. Bereid de vegetarische rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Schil en snijd de aardappelen in grove stukken. Kook de aardappelen beetgaar in 15 minuten.
3. Maak de witlof schoon door het onderste gedeelte en de buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd de witlof in dunne ringetjes. Snijd de appel in schijfjes en hak de bieslook in stengeltjes van 1 cm.
4. Doe een eetlepel olie in de koekenpan en bak de witlof voor 3 minuten op hoog vuur. Voeg de appelschijfjes, de rozijnen en de kerriepoeder toe. Bak het mengsel 2 minuten en haal van het vuur.
5. Giet de gekookte aardappels af. Voeg de melk bij de aardappels en stamp de aardappels tot een puree. Voeg vervolgens 2/3 van het witlofmengsel toe en meng door elkaar.
6. Schep de witlofstamppot op een bord met daarnaast een in plakjes gesneden halve rookworst. Schep nog wat van het witlofmengsel over de stamppot en garneer met de bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1700 Kj
Calorieën
404 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
63 gram
Waarvan suikers
26 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie