Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlof appel stamppot met vegetarische rookworst

Witlof appel stamppot met vegetarische rookworst

Ingrediënten

  • 2 stuks vegetarische rookworsten
  • 800 gram aardappelen
  • 500 gram witlof
  • 2 stuks appels
  • 10 gram bieslook
  • 100 gram rozijnen
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 50 ml melk
Witlof appel stamppot met vegetarische rookworst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de vegetarische rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil en snijd de aardappelen in grove stukken. Kook de aardappelen beetgaar in 15 minuten.
  3. Maak de witlof schoon door het onderste gedeelte en de buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd de witlof in dunne ringetjes. Snijd de appel in schijfjes en hak de bieslook in stengeltjes van 1 cm.
  4. Doe een eetlepel olie in de koekenpan en bak de witlof voor 3 minuten op hoog vuur. Voeg de appelschijfjes, de rozijnen en de kerriepoeder toe. Bak het mengsel 2 minuten en haal van het vuur.
  5. Giet de gekookte aardappels af. Voeg de melk bij de aardappels en stamp de aardappels tot een puree. Voeg vervolgens 2/3 van het witlofmengsel toe en meng door elkaar.
  6. Schep de witlofstamppot op een bord met daarnaast een in plakjes gesneden halve rookworst. Schep nog wat van het witlofmengsel over de stamppot en garneer met de bieslook.

    Voedingswaarde

  • Kcal 404
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 63 g
  • waarvan suikers 26
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 11