Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlof ham kaas

Witlof ham kaas

Ingrediënten

  • 800 gram Aardappelen
  • 200 ml Melk
  • 30 gram Roomboter
  • 8 stuks Witlof
  • 100 gram Geraspte kaas
  • 150 gram Ham
Witlof ham kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Schil de aardappelen en halveer. Halveer ook de witloof en en kook samen met de aardappelen in gezouten water tot gaar. Zo’n 10 minuten.
  3. 3. Giet alles af en houd de witlof apart. Stamp de aardappelen met de melk en de boter tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4. Verdeel de puree in een ovenschaal, wikkel de witlof in de ham en leg op de aardappelen. Verdeel de geraspte kaas over de witlof en bak af in de oven tot de kaas gesmolten is, zo’n 10 minuten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 192
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 2 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 0