

Witlof ham kaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
11.14 voor 4 pers.
Ingrediënten
800 gram Aardappelen
200 ml Melk
30 gram Roomboter
8 stuks Witlof
100 gram Geraspte kaas
150 gram Ham
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de aardappelen en halveer. Halveer ook de witloof en en kook samen met de aardappelen in gezouten water tot gaar. Zo’n 10 minuten.
3. Giet alles af en houd de witlof apart. Stamp de aardappelen met de melk en de boter tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de puree in een ovenschaal, wikkel de witlof in de ham en leg op de aardappelen. Verdeel de geraspte kaas over de witlof en bak af in de oven tot de kaas gesmolten is, zo’n 10 minuten.
Meer recepten in de categorie