Witlof met gorgonzola, peer en mandarijn dressing
bijgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
0 olijfolie
6 stuks witlof
2 stuks handperen
3 stuks mandarijnen
50 gram walnoten
75 gram gorgonzola
1 theelepel kardemom
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de witlof en snijd de witlof door de helft. Vet een ovenschaal in met een scheutje olie en leg hierin de schaal.
2. Verkruimel de gorgonzola over de witlof. Was de peren, verwijder het klokhuis en snijd over de lengte in dunne plakken. Leg de plakken peer over de gorgonzola.
3. Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 10 minuten gaar.
4. Pers het sap van de mandarijnen uit. Meng het sap met 1 eetlepel olie en de kardemom.
5. Haal de witlof uit de oven. Garneer met de walnoten en besprenkel met de mandarijn dressing.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
892 Kj
Calorieën
212 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
13 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
8 gram