

Witlof ovenschotel met kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
8.79 voor 4 pers.
Ingrediënten
8 stuks Witlof
1 stuk Uien
1 Teen Knoflook
1 eetlepel Olijfolie
2 stuks Kipfilet
55 gram Roomboter
25 gram Tarwebloem
350 ml Melk
1 eetlepel Mosterd
75 gram Geraspte belegen kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de uiteindes van de witlof af en snijd in de lengte in vieren. Snijd de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn en snijd de kip in blokjes.
2. Verhit 15 gram boter in een koekenpan en bak de witlof aan alle kanten voorzichtig aan tot deze begint te verkleuren.
3. Maak intussen de saus door de overige boter in een steelpan te smelten. Voeg de bloem toe, roer door en bak 2 minuten mee. Voeg beetje bij beetje al roerend de melk toe tot je een dikke saus hebt. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.
4. Verdeel de witlof in een ovenschaal, verdeel het kipmengsel over de lof en schenk de saus hier overheen. Verdeel als laatste de geraspte kaas over de saus en bak 20 tot 25 minuten af in de oven, tot de kaas goudbruin is.
5. Serveer eventueel met gebakken aardappels of aardappelpuree.
Meer recepten in de categorie