
Witlof salade met rode kool, sinaasappel en geitenkaas
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram witlof
300 gram rode kool
6 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels honing
1 theelepel Dijon mosterd
6 stuks sinaasappels
2 stuks avocado's
12 schijfjes geitenkaas
75 gram pecannoten
Bereidingswijze
1. Snijd de stronkjes van de witlof en snijd doormidden. Leg de blaadjes in een kom.
2. Voeg de rode kool toe aan de kom.
3. Meng de balsamico, honing en mosterd met twee eetlepels olijfolie tot een dressing en schep door de salade.
3. Schil en snijd de sinaasappels in dunne schijfjes en voeg toe aan de salade.
4. Snijd de avocado's open en verwijder de pitten. Snijd in plakjes en verdeel over de salade.
5. Verkruimel de geitenkaas boven de kom.
6. Rooster de pecannoten kort in een koekenpan. Verkruimel grof en strooi over de salade
TIP: Serveer de salade met geroosterd brood en hummus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1850 Kj
Calorieën
439 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
25 gram
Waarvan suikers
20 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie