Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlof salade met rode kool, sinaasappel en geitenkaas

Witlof salade met rode kool, sinaasappel en geitenkaas

Ingrediënten

  • 500 gram witlof
  • 300 gram rode kool
  • 6 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 6 stuks sinaasappels
  • 2 stuks avocado's
  • 12 schijfjes geitenkaas
  • 75 gram pecannoten
Witlof salade met rode kool, sinaasappel en geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de stronkjes van de witlof en snijd doormidden. Leg de blaadjes in een kom.
  2. 2. Voeg de rode kool toe aan de kom.
  3. 3. Meng de balsamico, honing en mosterd met twee eetlepels olijfolie tot een dressing en schep door de salade.
  4. 3. Schil en snijd de sinaasappels in dunne schijfjes en voeg toe aan de salade.
  5. 4. Snijd de avocado's open en verwijder de pitten. Snijd in plakjes en verdeel over de salade.
  6. 5. Verkruimel de geitenkaas boven de kom.
  7. 6. Rooster de pecannoten kort in een koekenpan. Verkruimel grof en strooi over de salade
  8. TIP: Serveer de salade met geroosterd brood en hummus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 439
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 25 g
  • waarvan suikers 20
  • Vet 31 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 10