Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlof van de grill met peterseliedressing

Witlof van de grill met peterseliedressing

Ingrediënten

  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 el biologische peterselie, fijngehakt
  • 6 el olijfolie
  • 4 kleine stronkjes witlof
Witlof van de grill met peterseliedressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalotten fijn en schep in een kommetje om met 2 eetlepels wittewijnazijn (250 ml). Laat de sjalot 5 minuten marineren.
  2. Voeg 2 eetlepels fijngehakte biologische peterselie samen met 4 eetlepels olijfolie toe aan het azijn-sjalotmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de stronkjes witlof met hart in partjes. Schep om met 2 eetlepels olijfolie en gril ze rondom in circa 7 minuten knapperig en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de witlof in een kom om met de peterseliedressing.

Variatie

Deze salade is ook lekker op een broodje.

    Voedingswaarde

  • Kcal 220
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 3 g
  • Vet 23 g