
Witlof van de grill met peterseliedressing
4 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
2 sjalotten, fijngesnipperd
2 el wittewijnazijn
2 el biologische peterselie, fijngehakt
6 el olijfolie
4 kleine stronkjes witlof
Bereidingswijze
Snipper de sjalotten fijn en schep in een kommetje om met 2 eetlepels wittewijnazijn (250 ml). Laat de sjalot 5 minuten marineren.
Voeg 2 eetlepels fijngehakte biologische peterselie samen met 4 eetlepels olijfolie toe aan het azijn-sjalotmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de stronkjes witlof met hart in partjes. Schep om met 2 eetlepels olijfolie en gril ze rondom in circa 7 minuten knapperig en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de witlof in een kom om met de peterseliedressing.
Variatietip!
Deze salade is ook lekker op een broodje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
220 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
1 gram