Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlof van de grill met peterseliedressing

Witlof van de grill met peterseliedressing

Witlof van de grill met peterseliedressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 el biologische peterselie, fijngehakt
  • 6 el olijfolie
  • 4 kleine stronkjes witlof
Bereiden
Snipper de sjalotten fijn en schep in een kommetje om met 2 eetlepels wittewijnazijn (250 ml). Laat de sjalot 5 minuten marineren.
Voeg 2 eetlepels fijngehakte biologische peterselie samen met 4 eetlepels olijfolie toe aan het azijn-sjalotmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de stronkjes witlof met hart in partjes. Schep om met 2 eetlepels olijfolie en gril ze rondom in circa 7 minuten knapperig en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de witlof in een kom om met de peterseliedressing.
Variatie
Deze salade is ook lekker op een broodje.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
3 g
vet
23 g
Kcal
220