Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofpasta met blauwe kaas en walnoten

Witlofpasta met blauwe kaas en walnoten

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • 400 g spaghetti
  • 100 g pittige blauwe kaas
  • 150 ml kookroom
  • 100 g Yorkham
  • 70 g walnoten
Witlofpasta met blauwe kaas en walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ontdoe de witlof van de kontjes en snijd het harde stukje uit het midden.
  2. Snijd de witlof in reepjes en verwarm een koekenpan met een klontje boter.
  3. Bak de witlof in de boter op laag vuur, tot de groente zacht is.
  4. Breng op smaak met peper en zout en breng grote een pan met ruim water aan de kook.
  5. Voeg de spaghetti toe met een flinke snuf zout en kook volgens de verpakking beetgaar.
  6. Voeg de blauwe kaas aan de witlof toe samen met de room, verwarm tot de kaas is gesmolten.
  7. Rooster ondertussen de walnoten in een droge pan.
  8. Giet de pasta af en meng door de witlof.
  9. Snijd de ham in reepjes, meng door de pasta en hak de walnoten grof. Serveer de pasta met de walnoten.