
Witlofpasta met blauwe kaas en walnoten
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
4 stronken witlof
400 g spaghetti
100 g pittige blauwe kaas
150 ml kookroom
100 g Yorkham
70 g walnoten
Bereidingswijze
Ontdoe de witlof van de kontjes en snijd het harde stukje uit het midden.
Snijd de witlof in reepjes en verwarm een koekenpan met een klontje boter.
Bak de witlof in de boter op laag vuur, tot de groente zacht is.
Breng op smaak met peper en zout en breng grote een pan met ruim water aan de kook.
Voeg de spaghetti toe met een flinke snuf zout en kook volgens de verpakking beetgaar.
Voeg de blauwe kaas aan de witlof toe samen met de room, verwarm tot de kaas is gesmolten.
Rooster ondertussen de walnoten in een droge pan.
Giet de pasta af en meng door de witlof.
Snijd de ham in reepjes, meng door de pasta en hak de walnoten grof. Serveer de pasta met de walnoten.
Meer recepten in de categorie