
Witlofpizza met baconreepjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
28.95 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Pizzadeeg
200 gram Crème fraîche
8 stuks Witlof
100 gram Baconreepjes
2 eetlepel Peterselie
1 stuk Sjalotten
50 gram Walnoten
75 gram Veldsla
1 eetlepel Olijfolie
1 theelepel Citroensap
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de crème fraîche. Halveer de witlof en verwijder de harde kernen. Verdeel de witlof met de bolle kant naar beneden over de crème fraîche en breng op smaak met zwarte peper. Verdeel de baconreepjes over de witlof en bak de pizza in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
2. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en hak fijn. Zet apart. Verwijder de schil van de sjalot en snijd in hele dunne ringen. Leg in een bakje met ijswater en zet apart.
3. Hak de walnoten grof. Meng de veldsla met de gehakte walnoten, olijfolie, citroensap, zout en peper naar smaak. Giet de sjalot af en meng door de salade.
4. Garneer de witlofpizza met de peterselie en serveer met de salade.
Meer recepten in de categorie