Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofplaattaart met blauwe kaas en walnoten

Witlofplaattaart met blauwe kaas en walnoten

Witlofplaattaart met blauwe kaas en walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 dikke stronken witlof
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 el olijfolie
  • 250 ml zure room
  • 1 rode ui
  • 125 g pittige blauwe kaas
  • 4 el honing
  • 75 g walnoten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd de uiteindes van de witlof en halveer de witlofstronken in de lengte.
Snijd de witlof in de lengte in dunne reepjes.
Bedek een bakplaat met bakpapier en rol hierover het bladerdeeg uit.
Vouw de randjes om en druk aan. Bestrijk de randen met een beetje olijfolie.
Bestrijk het bladerdeeg met de zure room en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de witlofreepjes over de zure room (het mag best dik bedekt zijn) en breng op smaak met zwarte peper.
Snijd de rode ui in dunne ringen en brokkel de blauwe kaas in kleine stukjes.
Verdeel beiden over de witlof en top met de honing.
Bak de witlofplaattaart 15-20 minuten in de oven of totdat het bladerdeeg gaar is en goudbruin.
Rooster vlak voordat de taart klaar is de walnoten in een droge pan op laag vuur. Hak grof en garneer hiermee de plaattaart.