
Witlofplaattaart met blauwe kaas en walnoten
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
4 dikke stronken witlof
1 rol vers bladerdeeg
2 el olijfolie
250 ml zure room
1 rode ui
125 g pittige blauwe kaas
4 el honing
75 g walnoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd de uiteindes van de witlof en halveer de witlofstronken in de lengte.
Snijd de witlof in de lengte in dunne reepjes.
Bedek een bakplaat met bakpapier en rol hierover het bladerdeeg uit.
Vouw de randjes om en druk aan. Bestrijk de randen met een beetje olijfolie.
Bestrijk het bladerdeeg met de zure room en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de witlofreepjes over de zure room (het mag best dik bedekt zijn) en breng op smaak met zwarte peper.
Snijd de rode ui in dunne ringen en brokkel de blauwe kaas in kleine stukjes.
Verdeel beiden over de witlof en top met de honing.
Bak de witlofplaattaart 15-20 minuten in de oven of totdat het bladerdeeg gaar is en goudbruin.
Rooster vlak voordat de taart klaar is de walnoten in een droge pan op laag vuur. Hak grof en garneer hiermee de plaattaart.
Meer recepten in de categorie