Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade 2.0: met radijs, little gem en ansjovis

Witlofsalade 2.0: met radijs, little gem en ansjovis

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 4 ansjovisfilets
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 el citroensap
  • 1 el rode-wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • ½ bosje radijsjes
  • 1 kropje little gem
  • 2 witlofstronken
Witlofsalade 2.0: met radijs, little gem en ansjovis product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook en ansjovisfilets fijn.
  2. Snijd de Parmezaan en meng met de knoflook, ansjovis, citroensap, azijn en olijfolie in een keukenmachine tot een gladde dressing.
  3. Proef en breng op smaak met zwarte peper.
  4. Zet apart.
  5. Haal de radijsjes los van de blaadjes en spoel schoon.
  6. Snijd in dunne plakjes.
  7. Haal de blaadjes van de little gem en witlof los (gooi lelijke blaadjes weg) en spoel indien nodig af onder de kraan.
  8. Hak in grove stukken en meng met de radijs.
  9. Breng op smaak met de dressing en rasp de overgebleven Parmezaan over de salade. Serveer gelijk.