
Witlofsalade 2.0: met radijs, little gem en ansjovis
4 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
1 teen knoflook
4 ansjovisfilets
30 g Parmezaanse kaas
1 el citroensap
1 el rode-wijnazijn
6 el olijfolie
½ bosje radijsjes
1 kropje little gem
2 witlofstronken
Bereidingswijze
Hak de knoflook en ansjovisfilets fijn.
Snijd de Parmezaan en meng met de knoflook, ansjovis, citroensap, azijn en olijfolie in een keukenmachine tot een gladde dressing.
Proef en breng op smaak met zwarte peper.
Zet apart.
Haal de radijsjes los van de blaadjes en spoel schoon.
Snijd in dunne plakjes.
Haal de blaadjes van de little gem en witlof los (gooi lelijke blaadjes weg) en spoel indien nodig af onder de kraan.
Hak in grove stukken en meng met de radijs.
Breng op smaak met de dressing en rasp de overgebleven Parmezaan over de salade. Serveer gelijk.