Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade met blauwe kaas en peer

Witlofsalade met blauwe kaas en peer

Ingrediënten

  • 500 gram witlof
  • 1 bosje bospeen
  • 2 stuks handperen
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 4 sneetjes meergranenbrood
  • 70 gram blauwe kazen
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 3 eetlepels bieslook
  • 1 handje walnoot
Witlofsalade met blauwe kaas en peer product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de bieslook fijn. Trek de bladeren van de witlof stronkjes. Rasp de bospeen en schaaf met een kaasschaaf of mandoline dunne linten. Snijd de peer in lucifer reepjes. Verkruimel de blauwe kaas en hak de walnoten grof.
  2. Meng de mosterd, de yoghurt en de mayonaise.
  3. Meng de witlof met de wortellinten, de bieslook en de yoghurt dressing. Meng de peer, de blauwe kaas en de walnoten erdoor.
  4. Toast de sneetjes brood of grill in een grillpan. Snijd diagonaal doormidden en serveer met de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 311
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 28 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 8