
Witlofsalade met blauwe kaas en peer
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 gram witlof
1 bosje bospeen
2 stuks handperen
2 eetlepels magere yoghurt
1 eetlepel mayonaise
4 sneetjes meergranenbrood
70 gram blauwe kazen
1 theelepel Dijon mosterd
3 eetlepels bieslook
1 handje walnoot
Bereidingswijze
1. Hak de bieslook fijn. Trek de bladeren van de witlof stronkjes. Rasp de bospeen en schaaf met een kaasschaaf of mandoline dunne linten. Snijd de peer in lucifer reepjes. Verkruimel de blauwe kaas en hak de walnoten grof.
2. Meng de mosterd, de yoghurt en de mayonaise.
3. Meng de witlof met de wortellinten, de bieslook en de yoghurt dressing. Meng de peer, de blauwe kaas en de walnoten erdoor.
4. Toast de sneetjes brood of grill in een grillpan. Snijd diagonaal doormidden en serveer met de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1308 Kj
Calorieën
311 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
28 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie