Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade met een frisse frambozenvinaigrette

Witlofsalade met een frisse frambozenvinaigrette

Ingrediënten

  • 4 stuks witlof
  • 300 gram sperziebonen
  • 80 gram frambozen
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 10 gram basilicum
  • 1 stuk sjalot
  • 100 gram walnoten
  • 1 stuk rode ui
  • 75 gram veldsla
  • 75 ml olijfolie extra vierge
Witlofsalade met een frisse frambozenvinaigrette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + Staafmixer
  2. 1. Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen, snipper de sjalot en hak de basilicum en de walnoten grof.
  3. 2. Was en snijd de witlof in parten, verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze doormidden.
  4. 3. Breng een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen kort en spoel ze af met koud water.
  5. 4. Pureer de frambozen met een staafmixer. Voeg de sjalot samen met de rode wijnazijn aan de puree toe. Schenk er dan al roerend beetje bij beetje de olijfolie door, zodat er een vinaigrette ontstaat.
  6. 5. Meng de witlof samen met de sperziebonen, de rode ui, de veldsla, de basilicum en de walnoten tot een salade. Serveer met de frambozenvinaigrette.
  7. Tip: Bewaar wat frambozen voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 393
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 12 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 35 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 8