
Witlofsalade met een frisse frambozenvinaigrette
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
4 stuks witlof
300 gram sperziebonen
80 gram frambozen
50 ml rode wijnazijn
10 gram basilicum
1 stuk sjalot
100 gram walnoten
1 stuk rode ui
75 gram veldsla
75 ml olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
+ Staafmixer
1. Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen, snipper de sjalot en hak de basilicum en de walnoten grof.
2. Was en snijd de witlof in parten, verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze doormidden.
3. Breng een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen kort en spoel ze af met koud water.
4. Pureer de frambozen met een staafmixer. Voeg de sjalot samen met de rode wijnazijn aan de puree toe. Schenk er dan al roerend beetje bij beetje de olijfolie door, zodat er een vinaigrette ontstaat.
5. Meng de witlof samen met de sperziebonen, de rode ui, de veldsla, de basilicum en de walnoten tot een salade. Serveer met de frambozenvinaigrette.
Tip: Bewaar wat frambozen voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1653 Kj
Calorieën
393 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
12 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie