
Witlofsalade met haring en roggebrood
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks witlof
1 bosje platte peterselie
4 stuks appels
300 gram rode kool (pot)
4 stuks haringen
4 eetlepels honing-mosterddressing
8 plakken roggebrood
Bereidingswijze
1. Snijd de witlof in kwarten. Hak de peterselie grof. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd in dunne plakken. Laat de rode kool uitlekken in een zeef. Snijd de haring in stukjes.
2. Verhit een grillpan. Smeer de stukken witlof in met olie en grill ze tot er grillstrepen ontstaan.
3. Meng de witlof, peterselie, appel en rode kool samen met de mosterd honing dressing tot een salade.
4. Verdeel de witlofsalade over 4 borden, leg de haring erop en serveer samen met het roggebrood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1399 Kj
Calorieën
331 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
33 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
7 gram