Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade met krieltjes en ham

Witlofsalade met krieltjes en ham

Ingrediënten

  • 600 gram Krieltjes
  • 500 gram Witlof
  • 150 gram Mandarijnen in blik
  • 250 gram Magere kwark
  • 2 eetlepel Mayonaise
  • 1 bosje Peterselie
  • 1 Teen Knoflook
  • 2 theelepel Citroensap
  • 300 gram Gerookte kipfilet
  • 2 stuks Friszure appels
Witlofsalade met krieltjes en ham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de krieltjes volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Giet af en laat droogstomen.
  2. 2. Snijd de harde uiteindes van de witlof. Halveer in de lengte en verwijder de harde kernen. Snijd de helften in dunne reepjes en zet apart tot gebruik. Laat ondertussen de mandarijnen uitlekken.
  3. 3. Meng de kwark met de mayonaise. Hak de peterselie fijn en rasp de knoflook. Meng de peterselie met de knoflook, citroensap, peper en zout door het kwarkmengsel. Zet apart.
  4. 4. Snijd de gerookte kip in plakjes van 0,5-1 centimeter dik. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes.
  5. 5. Meng de witlof met 2 eetlepels van de kwarkdressing. Voeg vervolgens de krieltjes, mandarijnen, appels en gerookte kip toe. Serveer samen met de resterende kwarkdressing.

    Voedingswaarde

  • Kcal 269
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 33 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 2 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 3