

Witlofsalade met krieltjes en ham
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Gezond
13.87 voor 4 pers.
Ingrediënten
600 gram Krieltjes
500 gram Witlof
150 gram Mandarijnen in blik
250 gram Magere kwark
2 eetlepel Mayonaise
1 bosje Peterselie
1 Teen Knoflook
2 theelepel Citroensap
300 gram Gerookte kipfilet
2 stuks Friszure appels
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de krieltjes volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Giet af en laat droogstomen.
2. Snijd de harde uiteindes van de witlof. Halveer in de lengte en verwijder de harde kernen. Snijd de helften in dunne reepjes en zet apart tot gebruik. Laat ondertussen de mandarijnen uitlekken.
3. Meng de kwark met de mayonaise. Hak de peterselie fijn en rasp de knoflook. Meng de peterselie met de knoflook, citroensap, peper en zout door het kwarkmengsel. Zet apart.
4. Snijd de gerookte kip in plakjes van 0,5-1 centimeter dik. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes.
5. Meng de witlof met 2 eetlepels van de kwarkdressing. Voeg vervolgens de krieltjes, mandarijnen, appels en gerookte kip toe. Serveer samen met de resterende kwarkdressing.
Meer recepten in de categorie