
Witlofsalade met mandarijn en kwarkdressing
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
Ingrediënten
300 gram mandarijnpartjes (op siroop, blikje)
250 gram franse magere kwark
1 theelepel kerriepoeder
400 gram witlof (in smalle reepjes, schoongemaakt)
150 gram beenham (in blokjes)
2 eetlepels geschaafde amandelen
Bereidingswijze
1. Giet de mandarijntjes af en vang het sap op.
2. Meng de kwark met zout, peper en kerriepoeder. Verdun de dressing met mandarijnsap.
3. Meng de witlof met de ham en de mandarijntjes. Schep de kwarkdressing erdoor.
4. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin en strooi ze voor het serveren over de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
170 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie