
Witlofsalade met mandarijn, wortel, walnoten en bietjes
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
70 g walnoten
1 winterpeen
4-6 stronkjes witlof (afhankelijk van de grootte)
2 mandarijnen
2 Bio+ gekookte bietjes
1 tl mosterd
3 el olijfolie extra vierge
½ citroen
Bereidingswijze
Verwarm een koekenpan en rooster hierin de walnoten tot ze beginnen te geuren.
Schil de winterpeen en rasp op een grove rasp.
Verwijder de kontjes van de witlof samen met de buitenste bladeren.
Snijd de witlof in grove stukken en meng met de wortel.
Pel de mandarijnen en snijd in grove stukken.
Meng met de wortel en witlof.
Schil de bietjes indien nodig en snijd in blokjes.
Meng de bietjes door de salade en breng op smaak met een beetje zwarte peper en zout.
Meng de mosterd met de olijfolie en breng op smaak met een beetje citroensap.
Meng de dressing en walnoten door de salade en serveer.
Meer recepten in de categorie