Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade met mandarijn, wortel, walnoten en bietjes

Witlofsalade met mandarijn, wortel, walnoten en bietjes

Ingrediënten

  • 70 g walnoten
  • 1 winterpeen
  • 4-6 stronkjes witlof (afhankelijk van de grootte)
  • 2 mandarijnen
  • 2 Bio+ gekookte bietjes
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • ½ citroen
Witlofsalade met mandarijn, wortel, walnoten en bietjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm een koekenpan en rooster hierin de walnoten tot ze beginnen te geuren.
  2. Schil de winterpeen en rasp op een grove rasp.
  3. Verwijder de kontjes van de witlof samen met de buitenste bladeren.
  4. Snijd de witlof in grove stukken en meng met de wortel.
  5. Pel de mandarijnen en snijd in grove stukken.
  6. Meng met de wortel en witlof.
  7. Schil de bietjes indien nodig en snijd in blokjes.
  8. Meng de bietjes door de salade en breng op smaak met een beetje zwarte peper en zout.
  9. Meng de mosterd met de olijfolie en breng op smaak met een beetje citroensap.
  10. Meng de dressing en walnoten door de salade en serveer.