Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade met rode kool

Witlofsalade met rode kool

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witlof
  • ½ zakje gesneden rode kool (à 350 g, biologisch)
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 1 klein sjalotje
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl vloeibare honing (of naar smaak)
  • 5 el olijfolie extra vergine
  • 1 bakje koriander
Witlofsalade met rode kool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de onderkant van de witlof, haal de blaadjes los en snijd ze in de lengte in repen van ca. 2 cm. Verdeel de witlof met de rode kool over een schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
  2. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Klop een dressing van de sjalot, mosterd en de azijn en de honing. Voeg de olijfolie toe en breng de dressing op smaak met peper en (een beetje) zout.
  3. Hak de koriander grof. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de koriander.

Variatie

Deze salade is ook erg lekker met 150 g verkruimelde feta. Perfect voor op de brunchtafel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 229
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 10 g
  • Vet 19 g