
Witlofsalade met rode kool
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
3 stronkjes witlof
½ zakje gesneden rode kool (à 350 g, biologisch)
100 g granaatappelpitjes
1 klein sjalotje
1 tl Dijonmosterd
1 el rode wijnazijn
1 tl vloeibare honing (of naar smaak)
5 el olijfolie extra vergine
1 bakje koriander
Bereidingswijze
Verwijder de onderkant van de witlof, haal de blaadjes los en snijd ze in de lengte in repen van ca. 2 cm. Verdeel de witlof met de rode kool over een schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Klop een dressing van de sjalot, mosterd en de azijn en de honing. Voeg de olijfolie toe en breng de dressing op smaak met peper en (een beetje) zout.
Hak de koriander grof. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de koriander.
Variatietip!
Deze salade is ook erg lekker met 150 g verkruimelde feta. Perfect voor op de brunchtafel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
229 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
2 gram